BORBA KATALONIJE Neizvjesna sudbina prvog ovosezonskog El Clasica

Prvi ovosezonski El Clasico približava se u napetoj atmosferi. Utakmica je na rasporedu 26. listopada u Barceloni, ali nakon nasilnih prosvjeda koji su izbili u Kataloniji, razmišlja se o zamjeni domaćinstva, piše gol.dnevnik.hr.

La Liga je predložila takav potez, ali čini se da to neće proći bez potresa. Katalonski Sport piše da će Barcelona odbiti igrati El Clasico u Madridu te da će svoju odluku o protivljenju zamjeni domaćinstva uskoro i službeno objaviti. Mundo Deportivo dodaje da “ni pod kojim uvjetima” neće pristati na zamjenu.

Madridska Marca piše da se sa zamjenom ne slaže ni Real, koji pak zagovara odgodu utakmice ako sigurnosna situacija ne bude zadovoljavajuća.

Međutim, o tome u konačnici ne odlučuju klubovi, nego tročlano povjerenstvo koje se sastoji od predstavnika La Lige, Saveza i jednog nezavisnog člana.

S obzirom da je La Liga predložila zamjenu, pretpostavlja se da će jedan glas, onaj predstavnika La Lige Pabla Mayora, gotovo sigurno otići u korist zamjene domaćinstva. Vidjet ćemo što će reći Carmen Perez iz Saveza i nezavisni član Lucas Osorio.

Konačna odluka bit će poznata 22. listopada, četiri dana prije utakmice, a klubovi do ponedjeljka podnijeti svoju argumentaciju protiv zamjene domaćinstva.

Komentiraj