Bonnie Parker & Clyde Barrow – najslavniji ljubavnici u svijetu zločina

Ozloglašeni kriminalci Bonnie & Clyde najslavniji su ljubavnici u svijetu zločina čija je priča poslužila kao nadahnuće brojnim književnicima i redateljima. Najpoznatije djelo inspirirano ovim parom je film Bonnie & Clyde iz 1967. s Faye Dunaway i Warrenom Beattyjem u glavnim ulogama.

Bonnie se udala sa 16 godina i već je onda došla u bliski dodir sa svijetom kriminala. Njen je suprug završio u zatvoru zbog ubojstva. Dok je on odsluživao kaznu iza rešetki, Bonnie je upoznala dvadesetogodišnjeg Clydea. Dvoje mladih ubrzo se zaljubilo. Clyde je ubrzo nakon prvog susreta završio u zatvoru, a njegova ga je djevojka svakodnevno posjećivala do trenutka kad je pušten. Tada počinje njihov zajednički kriminalni život.

Neprestano u bijegu, putovali su SAD-om pljačkajući benzinske stanice, banke i trgovine. Nisu se libili ubiti bilo koga tko bi im se našao na putu – u njihovom je pohodu ubijeno sveukupno 13 ljudi. Policija je dugo neuspješno tragala za njima. Na kraju su upali u policijsku zasjedu 23. svibnja 1934. godine, kada su oboje izrešetani mecima i ubijeni. Njihove su ih obitelji odlučile zakopati na zasebnim grobljima.

Komentiraj