Boksač Toni Filipi pozitivan na koronavirus

Toni Filipi je prvi hrvatski sportaš koji je pozitivan na koronavirus. Boksački prvak se od 20. ožujka nalazi u samoizolaciji nakon povratka iz Londona gdje se natjecao na kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju koje su u međuvremenu odgođene. Same kvalifikacije na kojima je Filipi u prvom kolu u poražen od Ukrajinca Serhija Horskova su nakon tri dana otkazane, a sportaši i njihovi treneri su poslani doma.

Po dolasku u Hrvatsku delegacija boksačkog saveza je upućena u samoizolaciju, a osim Filipija na koronavirus je pozitivan i izbornik ženske reprezentacije Ante Matas te Filipijev trener Tomo Kadić.

Filipi je ovom prilikom za Radio Zadar izjavio: “Prva dva dana otkako sam bio u samoizolaciji nije mi bilo ništa, nisam imao nikave simpotome. Nakon toga osjetio sam da sam malo vruć, izmjerio sam temperaturu i imao sam ju. Glava me tađoder boljela i kašljao sam. Zatim sam se testirao i danas sam dobio potvrdu da sam pozitivan. Međutim, sada se osjećam dobro, čvrst sam ja, ne dam bolesti na sebe baš tako lako. Bit će to sve dobro, slušam upute liječnika i vjerujem da će ovo sve brzo proći. Pozdravljam sve, držite se, nema straha, samo budite odgovorni i slušajte nadležne što Vam savjetuju.”

Kadić se pak javnosti objavio putem Facebooka:

📯7. Runda izolacije donijela je promjene. Došao je i taj dan D kad sam saznao više…☣️Zajedno smo jači

Posted by Tomo Kadić on Wednesday, March 25, 2020

Komentiraj