Bob Geldof u Londonu postavlja mjuzikl inspiriran Live Aidom „Just For One Day“

Autor:

Promo

Poznati i najveći humanitarni koncertni spektakl Live Aid kojega su 1985. godine organizirali Bob Geldof i Midge Ure, poslužio je Geldofu kao predložak za mjuzikl kojega će postaviti na londonskoj kazališnoj sceni.

Koncert Live Aid, kojega su 1985. organizirali Bob Geldof i njegov kolega glazbenik Midge Ure kako bi prikupili novac za pomoć gladnima u Etiopiji, poslužio je kao inspiracija za mjuzikl ‘Just For One Day’ koji će premijerno biti izveden u Londonu početkom 2024. godine. Organizacijom Live Aida, Geldof i Ure su istovremeno potaknuli ideju organiziranja brojnih drugih humanitarnih koncerata na stadionima.

Mjuzikl nazvan ‘Just For One Day’, sadržavat će pjesme grupa Queena, U2, Eltona Johna, Paula McCartneyja i Stinga. Izvođača koji su nastupili na stadionu Wembley tog dana 13. srpnja 1985. godine. Mjuzikl će biti postavljen u londonskom Old Vic Theatreu i moći će se pogledati od 26. siječnja do 30. ožujka.

Međutim, Geldof je rekao za BBC da fanovi ne bi trebali očekivati nikakav ​​tribute show već mjuzikl o njegovim i tuđim iskustvima tijekom organizacije Live Aida. “Ovo nije mjuzikl u čast Live Aidu. Ne želim takvo što raditi. Dakle, ne postoji osoba obučena kao Freddie Mercury. Pjesme pokreću dramsku radnju. Priča se temelji na stvarnim svjedočenjima svjedoka tog dana. Stvarni ljudi pričaju svoju priču u ovom mjuziklu. Dakle, to je jedno složeno kazalište.”

Mjuzikl se radi uz dopuštenje dobrotvorne zaklade Band Aid, koja će dobiti 10 posto od svake prodane ulaznice. Boba Geldofa glumit će engleski glumac Craige Els.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.