Olimpija facebook

Bišćan više nije trener ljubljanske Olimpije

Ljubljanski nogometni prvoligaš Olimpija koji je ove godine osvojio prvenstvo i Kup potvrdio je u srijedu i službeno da prekida suradnju s hrvatskim trenerom Igorom Bišćanom koji ga je vodio u protekloj sezoni.

Kako je klub naveo u izjavi za javnost, direktor i vlasnik kluba Milan Mandarić i Bišćan zadnjih su nekoliko dana više puta razgovarali o mogućem nastavku suradnje, ali su se složili da to više nije moguće ostvariti u zajedničkom interesu.

“Odluka nije bila jednostavna, ali stojim iza nje i vjerujem da je u interesu kluba,” kazao je Mandarić, dodavši da je Bišćan s Olimpijom postigao predviđene ciljeve i da mu želi uspjeh u daljnjoj trenerskoj karijeri.

Bišćan je rekao da zahvaljuje Mandariću i klubu na povjerenju koju su mu iskazivali, te da se zahvaljuje svim igračima i navijačima koji su podržavali momčad u “povijesnoj” sezoni u kojoj je osvojena dvostruka kruna.

Kako javljaju slovenski portali, dio navijača Olimpije je peticijom zahtijevao da Bišćan, koji je imao ugovor na još jednu godinu, ostane trener. Nagađa se kako je Bišćan navodno bio u sukobu s Mandarićem oko igrača koji će igrati. Hrvatski stručnjak je je želio da u napetoj završnici prvenstva igraju samo oni koje smatra najboljima, dok je Mandarić navodi se imao druge preferencije.

Prema pisanju slovenskih medija Mandarić želi prodati Olimpiju za koju traži 10 milijuna eura, koliko je u nju i uložio.

Komentiraj