‘Bilo jednom… u Hollywoodu’, ‘Parasite’ i ‘1917’ pobjednici večeri Critics’ Choice Awardsa

Press/CJ Entertainment

 

Filmovi ‘Bilo jednom… u Hollywoodu’, ‘Parasite’ i ‘1917’ su kući odnijeli naviše nagrada na ovogodišnjoj večeri Critics’ Choice Awards.

Nakon Zlatnih globusa, film o špici hippy razdoblja u Hollywoodu je nastavio pobjednički niz. Brad Pitt je primio nagradu za Najboljeg sporednog glumca, Quentin Tarantino je imao Najbolji scenarij, dok su Barbara Ling i Nancy Haigh imenovane najboljima u kategoriji Najboljeg produkcijskog dizajna.

Leonardo DiCaprio je “izgubio bitku” s filmom ‘Joker’ i Joaquin Phoenix je imenovan Najboljim glumcem. Film o poznatom zlikovcu je odnio i nagradu za Najboljeg skladatelja, Hildur Gudnadottir i njegov odličan glazbeni rad su pridobili simpatije Američko-kanadskog udruženja filmskih kritičara.

Ostvarenje ‘Parasite’ (Gisaengchung) je ponovio nedavni uspjeh i proglašen je Najboljim filmom na stranom jeziku.

Režiser Bong Joon Ho je podijelio nagradu za Najboljeg redatelja sa Samom Mendesom i filmom ‘1917’, koji je trijumfirao i u kategorijama Best Cinematography (Roger Deakins) i Best Editing (Lee Smith).

‘Dolemite Is My Name’ je Najbolja komedija, ‘Osvetnici: Završnica’ je proglašen Najboljim akcijskim filmom, najbolje animirano ostvarenje je ‘Priča o igračkama 4’…

Komentiraj