Bijela kuća protiv imigracijskog plana Senata

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Bijela kuća ostaje pri svom “tvrdom” stavu prema imigraciji i u četvrtak je priopćila da će predsjedniku Donaldu Trumpu preporučiti da stavi veto na dvostranački prijedlog Senata o zaštiti mladih imigranata koji su ilegalno pristigli u SAD kao djeca i strožim mjerama sigurnosti na granicama.

“Plan koji bi od deportacije zaštitio 1,8 milijuna mlađih ljudi oslabio bi sigurnost granica i izazvao novi val ilegalnih imigranata u nadolazećim mjesecima”, kazala je glasnogovornica Sarah Sanders.

Prijedlog, za kojeg se najviše  vjerovalo da će ga Senat usvojiti, također sadrži i odredbu o fondu vrijednog 25 milijardi dolara za jačanje sigurnosti granica i moguću izgradnju dijelova zida uzduž granice s Meksikom, kako je Trump obećao u izbornoj kampanji.

Protivljenje Bijele kuće planu kojeg su prihvatili i republikanci i demokrati je, kako se čini, usmjereno na odredbu prema kojoj bi se ministarstvo domovinske sigurnosti fokusiralo samo na one ilegalne imigrante koji su osuđeni za kaznena djela, predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti ili su ušli u SAD nakon 30. lipnja 2018.

Komentiraj