Bijela kuća: Biden je pozvao Putina da oslobodi Navaljnog

Američki predsjednik Joe Biden u telefonskom pozivu ovaj tjedan pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da oslobodi kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, rekla je u petak novinarima glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Biden je s Putinom razgovarao o cijelom nizu pitanja, od navodnog miješanja u izbore 2020., suvereniteta Ukrajine i kibernetičkog napada SolarWind te Navaljnog, prenosi Reuters.

U četvrtak, Psaki je rekla da se Biden tijekom telefonskog poziva nije suzdržavao od izražavanja svoje zabrinutosti po pitanju postupaka ruske vlade.

Ranije ovaj tjedan, u priopćenju Bijele kuće navedeno je da su se dva čelnika složila da njihovi timovi žurno do 2. veljače dogovore produživanje novog START sporazuma o kontroli naoružanja između SAD-a i Rusije, jednom kad istekne sporazum koji je sada na snazi.

Sporazum o kontroli naoružanja ograničava SAD i Rusiju na to da svaka može rasporediti 1550 strateških nuklearnih bojevih glava.

Detalji o telefonskom pozivu i tome o čemu se raspravljalo objavljeni su u vrijeme kad Biden čvršće pozicionira američku politiku prema Rusiji, nakon što se njegov prethodnik Donald Trump odbijao izravno suočiti s Putinom.

Komentiraj