Biciklizam: Dan Martin vozio sa slomljenim kralješkom

Irski biciklist Dan Martin (Israel Start-Up Nation) u četvrtak je pao tijekom druge etape utrke Criterium du Dauphine, ali je unatoč bolovima stigao do cilja, a kasnije pretrage su pokazale da doživio frakturu kralješka u križnom dijelu kralježnice, zbog čega je odustao od nastavka natjecanja.

Kako uslijed loma nije bilo pomaka, liječnici izraelske momčadi su optimistični da bi se Martin u sljedeća dva tjedna mogao dovoljno opraviti za nastup na Tour de Franceu koji 29. kolovoza starta iz Nice.

“Doista se nadam da ću biti spreman za Tour de France. Šteta, jer sam osjećao da sam u odličnoj formi. No, brzo se oporavljam i imam razloga biti optimističan”, izjavio je irski biciklist koji se već u četvrtak zaputio prema svom domu u Andorri.

Ozljeda kralježnice nije bila jedina nezgoda koja je u četvrtak zadesila Martina koji se našao u skupini vozača koji su na cilj stizali s većim zaostatkom za najbržima. Oni su uletjeli u nevrijeme pračeno snažnom tučom koja je na njihovim tijelima, većinom po leđima, ostavila tragove udaraca. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen.

Komentiraj