Hrvatski zavod za zapoošljavanje u petak je na svojim stranicama objavio obavijest kako privremeno ukida neke mjere aktivne politike zapošljavanja, među kojima su potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje, usavršavanje, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i javni radovi.

“Na 203. sjednici Gospodarsko-socijalno vijeće primilo je na znanje prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2016. godini te je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na 4. sjednici održanoj 23. lipnja 2016. godine privremeno obustavilo zaprimanje i odobravanje zahtjeva za dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2016. godini”, navode iz HZZ-a.

Naglašavaju kako je obustava mjera aktivne politike zapošljavanja obustavljena privremeno zbog nedostatka sredstava u proračunu.

“Svi zaprimljeni zahtjevi za korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja do 23.06.2016. godine i primjene Odluke Upravnog vijeća, nastavljaju se obrađivati sukladno Uvjetima i načinima korištenja sredstava za provođenje mjera u 2016. godini do utroška preostalih financijskih sredstava raspoloživih u ovoj godini.
Novi zahtjevi zaprimaju se samo za mjere koje se nastavljaju provoditi”, stoji u obrazloženju HZZ-a.

Komentiraj