Beroš poručio antivakserima: “Ne utječite na druge bespotrebno gajeći sumnju i negirajući više nego evidentne činjenice o cijepljenju”

Na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš uputio je poruku antivakserima.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se iz dana u dan otkrivamo nove detalje u novoj bolesti Covid-19 koji pomažu u utemeljenju strategije i borbi protiv bolesti.

“Izloženi smo pitanjima o pojedinim elementima borbe, no ponekad nemamo odgovore na sva ta pitanje jer ih nema niti svjetska znanost niti struka. Molim sve da poklone vjeru u znanost i struku jer je to najbolji put izlaska iz krize”, rekao je Beroš.

Ministar je uputio poruku antivakserima.

“Prepoznajem i dozvoljavam njihovu odluku da se ne cijepe. To je legitimno. Međutim, utjecati na druge i bespotrebno gajiti sumnju i negirati više nego evidentne činjenice to nije dobro. To nas vraća korak unatrag, dozvoljava virusu da se i nadalje širi. Mi koji brinemo o vašoj zdravstvenoj sigurnosti napravili smo sve da svakom hrvatskom građaninu omogućimo najučinkovitiji korak k zdravstvenoj sigurnosti, a to je cijepljenje”, rekao je Beroš.

“Negiranje učinkovitosti cijeljenja, negiranje mjera nije kažnjavanje znanosti, farmaceutske industrije, Vlade, stožera nego kažnjavanje nas samih, naših bližnjih, naših susjeda, svih građana ove zemlje. Krajnje je vrijeme da prekinemo taj začarani krug i pomognemo jedni drugima i da svi zajedno krenemo u sigurniju zdravstvenu budućnost. To vas molim još jednom s ovim najrelevantnijim podacima koji govore o brojevima necijepljenih među svima onima koji su detektirani kao novozaraženi, hospitalizirani i na respiratoru”, uputio je apel ministar Beroš.

Komentiraj