Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sazvao je u ponedjeljak sastanak predsjednika županijskih organizacija na temu priprema za predstojeće lokalne izbore te dogovor oko stranačke Konvencije koja će se održati 3. prosinca u Zagrebu, a vezano za način izbora Glavnog odbora stranke.

“Danas sam sazvao sastanak predsjednika županijskih organizacija. Teme su priprema za lokalne izbore i dogovor oko Konvencije vezano za način izbora Glavnog odbora. Riječ je o tome da je Glavni odbor uputio tri prijedloga – da se bira po starom, odnosno da cijela Hrvatska, SDP-ovci iz cijele Hrvatske biraju predstavnike u Glavni odbor, da županijske organizacije biraju svoje predstavnike te da županijski delegati biraju samo trećinu svojih predstavnika u Glavni odbor stranke”, izjavio je Bernardić. (Hina)

Za N1 televiziju neslužbeno je potvrđeno kako će SDP krenuti s kadrovskim promjenama u Saboru. Davor Bernardić neće biti predsjednik Kluba zastupnika SDP-a zbog posla kojeg ima na terenu, jer treba dovesti u red sve stranačke organizacije. Tako bi Klub zastupnika od Zorana Milanovića mogao preuzeti Siniša Hajdaš Dončić. Milanka Opačić Sabora no ostaje nepoznato tko će je zamijeniti, doznaje N1.

U izmjene statuta SDP-a neće se ići već sada, uoči subotnje konvencije na kojoj se biraju članovi glavnog odbora i predsjedništva, vec naknadno uz javnu raspravu.

Komentiraj