BERNARDIĆ: “Kao što smo znali riješiti Gunju, tako ćemo znati riješti i Zagreb”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je u utorak konferenciju za novinare u Virovitici, gdje je poručio da je uvjeren u pobjedu SDP-a i partnera na predstojećim izborima. Poručio je da su za izbore spremni te da im nije važno kojeg će datuma oni biti.

Rekao je da izbor nikad nije bio jednostavniji – budućnost ili žetončići. Najavio je da će u prvim tjednima njegova Vlada donijeti moratorij na kredite i Zakon o obnovi Zagreba. “Zato će SDP donošenje zakona napraviti kao jedan od prvih poteza. Gunja je obnovljena u ekspresnom roku. Plenković i Vlada prstom nisu mrdnuli za građane Zagreba. Kao što smo znali riješiti Gunju, tako ćemo znati riješti i grad Zagreb.”

Otkrio je da još pregovaraju s jakim regionalnim strankama i pojedincima te potvrdio da bi volio vidjeti Matiju Posavca na listi Restart koalicije. Kazao je da sa strankama desnice neće koalirati.

”Dosta je da se Vlada i premijer skrivaju”, rekao je Bernardić i dodao da se uz Virovitičko-podravsku županiju vezale brojne afere. “Uz ovu županiju su se vezale samo afere, imovina kojoj se nije moglo dokazati porijeklo, skupe roštiljarnice, crne kronike, tragična smrt pročelnika i nestanak novca iz gradske blagajne, sve to ruši ljudima povjerenje u sustav, promjene i pravdu. Građani zaslužuju odgovore, dostojanstvo i budućnost. Hrvatska ima budućnost, ali joj je potrean restart.”

Istaknuo je da je u koronakrizi Hrvatska shvatila da ne može živjeti samo od turizma, da nije dostatna u proizvodnji, da su uništene mnoge tvornice: “Simboli uspjeha Hrvatske su satrani, pogotovo u zadnje četiri godine. Hrvatska tako više ne može funkcionirati, zato moramo osigurati restart, novi početak na zdravim osnovama.”

Zato će SDP u sljedeće četiri godine provoditi plan Slavonija 2030., desetogodišnji plan za revitalizaciju Slavonije i Baranje, istaknuo je Bernardić. “Cilj je da ova regija bude bogata i da ljudi žive dostojanstveno. Cilj je dignuti proizvodnju, omogućiti plasman prozvoda, plasirati potporu države malim i obiteljskim gospodarstvima, cilj je kroz reformu i razvoj kontinentalnog turizma osigurati dodatnu vrijednost. Program imamo, znamo što želimo napraviti, tu treba popratna industrija i popratna infrastruktura”, naglasio je.

Pozvao je one koji su se iselili iz Slavonije da izađu na izbore i biraju promjene. ”Mi ćemo osigurati restart, sa sposobnima, a ne podobnima, pravedno, a ne ortački”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj