BELLINGHAM: Modrić i Kroos, učitelji igraju ‘neku drugu igru’, oni sve vide prije nas ostalih

Autor:

pressinphoto / ddp USA / Profimedia

pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Jude Bellingham je svjetska zvijezda, a s obzirom na ono što radi ove sezone zapravo: nedovoljno hvaljen tek 20-godišnji nogometaš koji nosi igru najvećeg kluba na planeti


Mladi Englez je imao 20 godina i 2 dana kad je došao u Real Madrid. Najzahtjevnija publika na svijetu, moraš ne “samo” stalno osvajati doslovno sve nego osvajati igrajući lijep nogomet.

Sjećate se koliko je vremena, gotovo pola godine, trebalo našem geniju Luki Modriću da se posve adaptira na ‘planetu Real’. Već se i pisalo o jednom od najgorih transfera u povijesti kluba. A ispao je možda i najbolji!

SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

No Jude Bellingham imao je razdoblje adaptacije od nula dana. Odmah je zaigrao na pozicija iza dvojice napadača ili kao ona ‘lažna devetka’ i: odmah proigrao, ne svjetski nego – bjelosvjetski.

Već je zabio 20 golova i ima 10 asistencija u 33 utakmice. Istina, posljednja dva mjeseca malo je zastao, njegovog gola nema od 10. veljače kad je Gironi dao dva komada u Realovoj 4:0 pobjedi.

A ta brza prilagodba u najtežem mogućem nogometnom okruženju jako puno toga govori o dečku kojeg suigrači hvale kao nevjerojatno zrelog za svoje godine.

Ponašanje, razmišljanje, pristup obvezama, način života… Sve je to kod Bellinghama na razini prekaljenog 35-godišnjem rutinera, a ne tek 20-godišnjaka čiji vršnjaci, 99 posto njih, još nisu ni formirani kao osobe. A on je – nositelj igre Reala.

MA NE MOŽE REAL BEZ LUKE! ‘Kad je Modrić ušao sve se okrenulo, on je promijenio utakmicu’

Koliko je taj mladić inteligentan i svjestan okruženja tj. posebnosti života koji živi potvrdio je i svojim javno izrečenim mišljenjem nakon nedavnog remija u Ligi prvaka kad je Modrićev Real u Madridu odigrao 3:3 s Gvardiolovim i Kovačićevim Manchester Cityjem.

Gvardiol je zabio predivan gol, a ‘Kova‘ igrao svih 90 minuta za City, Modrić je (normalno!) svojim ulaskom okrenuo tijek utakmice i dirigirao zbivanjima na travnjaku.

Jude Bellingham je izjavio:

Luka Modrić i Toni Kroos. To su ljudi koji… Igraju ‘neku drugu igru’. Njih dvojica situacije na terenu vide prije nego što se dogode! I uvijek su tako smireni u igri”, kaže Bellingham.

Unatoč tome što je početkom sezone upravo on bio prva zvijezda najzvjezdanije momčadi itekako je svjestan tko je šegrt, a tko su majstori, tko je ipak još uvijek učenik, a tko su učitelji:

“Od Luke i Tonija sam najviše naučio. Tehnički gledano: oni jednostavno – ne griješe! I nevjerojatno dobro rade one temeljne nogometne stvari. Najbolji dio igranja s njima je što su uvijek otvoreni naučiti vas nečemu. A ja.. Ja sam uvijek spreman učiti”.

Mladi je Englez neupitno vrhunski nogometaš, svjetska klasa. I očigledno: jako, jako inteligentan mladi čovjek.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.