BELJAK: “Predsjednica će se očito nekoliko puta kandidirati”

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u petak je komentirao kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović, koju je objavila u intervjuu za Hrvatski tjednik.

“Pa ja još nisam shvatio da se kandidirala ili nije. Dakle, bilo je najavljeno da će se u Kninu kandidirati, pa sada najavljuje da će se kandidirati. Dakle, očito će se nekoliko puta kandidirati, u principu se cijelo vrijeme kandidira i cijelo vrijeme je u kampanji”, rekao je Beljak za N1.

Na izjavu predsjednice da je maknula Hrvatsku s Balkana kaže: “Mislim, to je jednostavno geološki nemoguće, tako da ona doista ima jednu ispraznu retoriku koja ne zaslužuje ama baš nikakav komentar i nadam se, jedino se nadam, da je hrvatsko društvo, da su hrvatski građani, ipak na jednom višem stupnju zrelosti, razmišljanja i da ćemo od sljedećih izbora imati novog predsjednika”, poručio je.

“Ja ću osobno dati sve od sebe da ona više ne bude predsjednica, da dobijemo predsjednika koji Hrvatsku neće sramotiti pred međunarodnom zajednicom, pred javnošću i koji, od zemlje do zemlje, neće mijenjati stajalište, mijenjati mišljenje, od krajnje desnice do krajnje ljevice. Dakle, ona kad je u Istri, onda je partizanka, a kad je negdje drugdje, onda je ustašica. Ne znam doista, ne znam što reći”, zaključio je beljak.

Komentiraj