Patrik Macek/PIXSELL

BELJAK O TOLUŠIĆU “Ako je frajer, neka zatvori velike trgovačke centre”

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak večeras je u emisiji ‘Pressing’ N1 televizije komentirao aktualne političke događaje. Za HSS je rekao da je jedina izvorna polirička stranka, a svi ostali su ‘uzurpatori stranih sila koje njima upravljaju’.

Na pitanje o Most-ovoj ‘aferi kum’ kaže kako to i nije neka posebna afera, te kako Most radi ono što su i drugi radili posljednjih 25 godina. “Ne znam zašto se njih napada, a svi su to radili prije njih, još i gore”, rekao je Beljak.

O novom predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću kaže kako su prijatelji, te kako nema razloga da se suradnja HSS-a i SDP-a ne nastavi. Most-ov zahtjev da se dužnosnicima zamrznu plaće naziva populističkim potezom. “Saborski zastupnici bi trebali biti volonteri, to bi bila prava reforma, neka tu pokažu svoju dosljednost, vidjet ćemo tko će se onda kandidirati”, istaknuo je Beljak.

Poreznu reformu, dodaje, ne podržava. “To nije reforma , to krpanje rupa za 2017. Uništit će pola općina, to je onaj najžalosniji dio reforme. Dijelovi koji su najsiromošni, oni koji su uništeni u ratu, će zbog toga najviše ispaštati, to je zakulisan put da se ukine veći dio općina, zapravo da im se ukine život”, objašnjava.

Voditelj Petar Štefanić upitao ga je i o aktualnim slučajevima salmonele u mesu. “To je rezultat svega nevaljanog kroz 25 godina, uvozimo smeće iz cijelog svijeta, to je ta hrvatska politika napravila. Vidim da Tolušić ima dobru volju. Ali, hajde, ako je frajer, naka zatvori Konzum, Billu ili Kaufland… Da vidimo frajera, na slabima se možete iživljavati, zatvaraju ugostiteljske objekte u kojima se puši na terasama, ali, hajde, neka zatvori velike trgovačke centre. Budite frajer, zatvorite njih, onda ćete pokazati da ste dosljedni”, zaključio je Beljak.

Komentiraj