BELJAK “Ako će HDZ s nama imati 76 ruku, neće imati te ruke”

Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak prije nekoliko je dana odlučio kako će njegova stranka podržati Andreja Plenkovića kao mandatara za formiranje nove Vlade. Ipak, u sinoćnjem je ‘Otvorenom‘ Beljak rekao da ako će pet mandata HSS-a biti predudni, onda ih HDZ neće dobiti.

“Ako će HDZ s nama imati 76 ruku, neće imati te ruke. Dakle, Most može biti miran i mirno dogovarati svoje fotelje”, kazao je Beljak dodajući da će podržati HDZ ako će imati 85 do 90 mandata. Beljak kaže da će na taj način Mostu nezavisnih lista pokazato da se politika vodi na drugi način, ne raspodjelom fotelja i lažnim reformama.

Istaknuo je i da bi rezultat Narodne koalicije na izborima bio bitno bolji da je doprinos uglednih HSS- ovaca bio onakav kakav je on očekivao da će biti.

SDP-ov Arsen Bauk u emisiji je rekao da je na HSS-u da odluči hoće li biti dio parlamentarne većine, ali prema riječima Beljaka HSS neće biti njen dio. Dodao je da je istu stvar napravio Zlatko Tomčić 2003. godine, kada je kao bio oporbe podržao Vladu u prvom glasanju. Bauk vjeruje da će saborska godina biti dinamična, te izrazio nadu da se pregovori neće odužiti kao na prošlim izborima.

Anka Mrak Taritaš rekla je da će HNS biti konstruktivna oporba. Izgubili smo 2016., a ja se bojim da ćemo izgubiti i 2017. godinu, nadodala je. Napomenula je i da je HNS nakon izbora prošle godine prvi izašao van iz pregovora,

Komentiraj