Carl Rottiers

Legendarni belgijski band i odlični nastupi uživo

Atmosferični i orkestralni, teatrični i moderni – oni su Hooverphonic, legendarni belgijski sastav koji već više od 20 godina osvaja koncertnu publiku gdje god se pojave. O njihovim koncertima se priča, u jednom gradu znaju svirati i nekoliko dana zaredom, uz mnoge unaprijed rasprodane koncerte. U Zagrebu će nastupiti 26. ožujka u Tvornici kulture – bit će to prva prilika da ih hrvatska publika čuje uživo.

Zanima vas kako Hooverphonic zvuče uživo? Ne trebate tražiti dalje od pjesme “Mad About You” koja je na YouTubeu prikupila više od 60 milijuna pregleda. Snimka je to s njihova live nastupa od prije sedam godina. Od 2018. godine glavni mikrofon Hooverphonica preuzela je Luka Cruysberghs (19), pobjednica belgijskog The Voicea, odnosno njegove flamanske verzije. Nakon pobjede na The Voiceu i odlaska dotadašnje pjevačice Noémie Wolfs, Luka je pozvana da se pridruži bendu.

Da ne ostane sve na “Mad About You”, Hooverphonic ima mnogo pjesama koje su u više od 20 godina djelovanja marljivo stvarali i predstavljali publici. Na setlisti će se uvijek naći “2 Wicky”, “Eden”, “Mad About You”, “Amalfi”, “Badaboum” i “Romantic” pa kao pripremu za koncert ove pjesme nikako nemojte propustiti.

Bend se može pohvaliti da su već rasprodali tri koncerta u Istanbulu i dva u Skopju. Neke od njihovih pjesama postale su dijelovi soundtracka filmova i serija u SAD-u, Velikoj Britaniji, Belgiji i Kanadi. Ovdje se svakako ističe pjesma “2 Wicky” koju publika može čuti u filmovima I Know What You Did Last Summer i Stealing Beauty, kao i u serijama Entourage i CSI.

Komentiraj