Bašić i Stipić iz “afere Vjetroelektrane” pušteni nakon saslušanja, sami su se javili na ispitivanje

Nacional doznaje da su Milenko Bašić, vlasnik projekta C.E.M.P. i Dragan Stipić, direktor Bašićeve tvrtke Lager, osumnjičeni u “aferi Vjetroelektrane”, gdje je prvoosumnjičena bivša državna tajnica Josipa Rimac, u srijedu kasno navečer pušteni s ispitivanja u sarajevskoj SIPA-i.

Prema tvrdnjama Nacionalovih izvora, oni na ispitivanje nisu bili privedeni, kako je objavljeno u medijima, već su se sami ujutro prijavili kako bi bili saslušani vezano uz optužbe koje im USKOK stavlja na teret i proces izručenja temeljem međunarodne tjeralice. O postupku njihova eventualnog izručenja Hrvatskoj odlučivat će bosansko-hercegovački sud u proceduri sličnoj kao u postupku protiv Zdravka Mamića.

Podsjetimo, danas je u medijima objavljeno da su ih djelatnici SIPA-e uhitili po nalogu Republike Hrvatske zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo ‘davanje mita za trgovanje utjecajem’ od početka prošle godine do kraja svibnja ove godine,  međutim Nacional doznaje da nisu ni bili uhićeni, već su se sami javili na ispitivanje. Najprije u Mostar, a zatim su, nakon testiranja na Covid-19 prebačeni u Sarajevo. Tamo ih je sutkinja ispitala i nakon toga pustila kući.

Sve to dogodilo samo dan nakon što je Nacional na naslovnici ovotjednog izdanja objavio ekskluzivan razgovor iz Posušja s osumnjičenim Bašićem i Stipićem koji tvrde da nisu krivi i da žele dati iskaz USKOK-u jer se smatraju žrtvama reketarenja umreženih pojedinaca iz Hrvatskih šuma.

EKSKLUZIVNO: ‘Da sam platio 1,5 mil. kuna reketa Jakupčiću i ekipi iz Hrvatskih šuma, USKOK nas sad ne bi proganjao’

Komentiraj