Predsjednik nogometnog kluba Barcelona Josep Maria Bartomeu izjavio je da je odluka o odigravanju nedjeljne utakmice protiv Las Palmasa bila ‘jedna od najtežih koje je donio u životu’. Barcelona je, podsjetimo, na praznom Nou Campu, slavila sa 3:0 nakon što je odbijen njihov zahtjev da se zbog policijskog nasilja i održavanja referenduma utakmica otkaže.

Da je Barcelona odlučila ne igrati, ostala bi bez šest bodova. U nedjelju je u Kataloniji u policijskom nasilju ozlijeđeno oko 850 osoba. Bartomeu je potvrdio da su dva direktora, potpredsjednik Carles Vilarrubi i Jordi Mones podnijeli ostavke nakon izvanrednosg sastanka održanog u ponedjeljak.

“Bila je to jedna od najtežih odluka koje sam donio u životu. Vrlo smo ozbiljno razmatrali odgodu utakmice, ali nismo dobili odobrenje. Odlučio sam da se igra iza zatvorenih vrata jer smo vjerovali da bi utakmica na potpuno praznom Nou Campu poslala poruku odgovornosti i neslaganja sa situacijom u Kataloniji”, rekao je Bartomeu.

Trener Manchester Cityja, nekadašnji strateg Barcelone, Pep Guardiola žestoko je kritizirao odluku da se utakmica odigra. “Uopće ne bih igrao tu utakmicu. A ako bih i morao igrati, t ne bi bilo pred praznim tribinama. Trebalo je to odraditi s navijačima, ma kakve bi posljedice bile”, kazao je za RAC1 Guardiola.

Komentiraj