BANDIĆ O ŠTRAJKU: “Neka premijer to riješi još danas i lupi šakom o stol”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros u 07:30 sati održao je konferenciju za novinare na kojoj je komenitrao posljednja zbivanja u školstvu.

‘Udario’ je Bandić po HNS-u i poručio kako im se ‘fućka za građane’ te naglasio kako je ta stranka ‘zadnja koja će izaći iz koalicije’ jer su im ‘slatke foteljice’, prenosi Dnevnik.hr.

“Ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak je nesposobna. Novca ima u obrazovanju, neka se novac za informatiku da za plaće. Neka premijer još danas riješi to i lupi šakom o stol”, rekao je Bandić novinarima.

Dodao je kako traži povećanje plaća u školstvu od 17 posto do sredine iduće godine. “Mi nismo dio koalicije, nemamo ništa potpisano, ali podržavat ćemo Vladu i dalje”, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Podupire, kaže, štrajk učitelja. “Žalim roditelje i pozivam premijera kao druga stranka vladajuće koalicije koja ne traži fotelju da hitno reagira i riješi problem. Ministrica to neće, ili ne zna ili ne želi. Ili kombinacija oboje. To nije uvjet Vladi, to je uvjet svih uvjeta da bismo opstali”, kazao je Bandić.

“Danas sam možda najtužniji u životu. Mislili su da će se to samo od sebe riješiti. Samo zadovoljan učitelj kao temelj obrazovanja može učiti informatiku, ako nema učitelja nema ni informatike”, zaključio je.

Komentiraj