BANDIĆ O REZANJU PLAĆA U HOLDINGU: “Nije isto smanjiti radniku koji ima 6000 kuna ili meni koji imam 19.000”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite još jednom ponovio da je Zagreb jedini grad u Hrvatskoj koji se bori i sa potresom i sa koronavirusom. Istaknuo je kako nas pozitivni trendovi ne smiju uljujati te da moramo biti još discipliniraniji i odgovorniji.

“Zadužujemo komunalno redarstvo, policiju i civilnu zaštitu da se poštuju mjere na tržnicama. Sutra ćemo svi raditi, sve hitne službe, a isto i u ponedjeljak, samo na Uskrs nećemo raditi, to bi bilo bogohulno”, rekao je Bandić.

Na pitanje hoće li Grad Zagreb sufinancirati kondenzacijske bojlere, Bandić je rekao da će pomoći. “Prioritet su oni koji su najugroženiji, a onda oni koji žive u sigurnim stanovima”, rekao je.

Upitan hoće li se smanjivati plaće zaposlenika Zagrebačkog holdinga Bandić je rekao da su plaće za ožujak isplaćene u cijelosti, dok će plaća za travanj biti isplaćena koliko, kako je rekao, prilike budu dozvoljavale.

“Udruge od posebnog interesa za Grad i Hrvatsku će zadnje biti rezane. Više od 20.000 ljudi se odreklo uskrsnice, a 11.000 se nisu odrekli. Uskrsnica je solidarno uplaćena u fond za potres, žao mi je što to nisu shvatili naši sindikati, shvatit će”, rekao je Bandić.

Naglasio je da je iz svoje plaće uplatio 20 posto u fond za potres, te ustvrdio da nije isto smanjiti plaću nekome tko ima šest tisuća kuna ili njemu, koji ima 19 tisuća kuna.

Komentiraj