Marko Prpic/PIXSELL

BANDIĆ “Ne znam što je ucjena”

Prijevremenih izbora u Hrvatskoj neće biti, tvrdi SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras. Dokaz za to mu je, kako kaže, nervoza vladajućih. Komentirao je najavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o slanju pet zagrebačkih projekata Vladi, javlja HRT.

– Tu ima nekoliko vrsta projekata – Imunološki zavod koji država mora sama riješiti, država je vlasnik Imunološkog zavoda, kao što bi morala riješiti i neisplatu 4 mjeseca plaća u RIZ-u odašiljačima. Zagreb na Savi je razvojni projekt u kojem interes također ima država, no to nije novi projekt, o tome se priča već 20 godina. Zagrebačka rijeka mora biti prostor koji treba aktivirati. Dječja bolnica u Blatu je isto državni interes. Bilo bi dobro da Končar pokuša i uspije u izvoznim naporima da se niskopodni tramvaji probaju prodati na nekom tržištu, volio bih vidjeti iskorak van Hrvatske. Svi se ti projekti trebaju rješavati uz suradnju s državom. Ali, to su već puno puta ispričane priče, nema tu novih razvojnih projekata, rekao je Maras.

– Mislim da Bandić nema snagu ništa rješavati, njega HDZ drži u Gradskoj skupštini, i to je samo performans gdje želi ispasti važniji nego što jest, a koristi “preletače”, ljude koji su izdali svoje birače da bi pokazao svoju političku snagu. Borit ću se da to hrvatski građani više ne gledaju. Da on ima snagu nešto riješiti, o ovim projektima ne bi razgovarali, ovo je još jedan Bandićev “no deal”.

Inače, Marasova stranka priprema za izbore za Europski parlament. I on će biti na listi jer smatra da najjači ljudi u SDP-u moraju preuzeti odgovornost. Kaže da od toga ne bježi, a ne bi trebao ni predsjednik stranke.

A gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da pet prioritetnih projekata Vladi šalje do kraja tjedna, a jedini razlog zašto to radi je da se njihovo rješavanje ubrza.

– Ja živim ovaj grad 19 godina, svaki trenutak da napravim nešto u interesu građana ovog grada. Neki govore o ucjenama neki govore o kampanji. Ja ne znam što je ucjena ni što je kampanja. Meni je svaki dan novi dan, svaki dan 16 sati, 365 dana. Ja vam te riječi koje čujem u optjecaju ne razumijem, rekao je Bandić.

Komentiraj