Bandić najavio suradnicima: Divjak i Kujundžić bit će mu glavne mete u predsjedničkoj kampanji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i prije nekoliko dana, u jednom užem društvu svojih bliskih suradnika, ponovo je potvrdio da namjerava ući u predsjedničku utrku. Izvor blizak Bandiću tvrdi da je on tom prilikom izjavio i tko će mu biti ključne mete koje će tijekom kampanje kritizirati:

‘’Bandić je rekao da će mu glavne mete biti dvoje ministara u Plenkovićevoj vladi. To su Blaženka Divjak i Milan Kujundžić. Osim toga, rekao je da će se žestoko okomiti na sve one koji rade protiv usvajanja GUP-a, ali i da će znati jako dobro koristiti svoje političke poluge.’’

Isti izvor napominje da je zagrebački gradonačelnik izjavio da će glasati za podršku državnom proračunu, jer ne želi na toj temi dovoditi u pitanje stabilnost vladajuće koalicije. Usvajanje nadolazećeg državnog proračuna jedna je od važnijih točaka u Plenkovićevu mandatu na čelu Vlade jer se radi o zadnjem koji za njegova mandata saborska većina treba usvojiti. Prema tvrdnjama Bandiću bliskih izvora, zagrebački gradonačelnik izjavio je među bliskim suradnicima da – što se tiče svih ostalih pitanja – ima slobodne ruke. Bandić namjerava u toj kampanji demonstrirati vlastitu političku važnost i uvjeriti javnost da je on autentična politička snaga koja je uspjela oko sebe okupiti brojne odbjegle saborske zastupnike. On ih inače posprdno naziva ‘’žetončićima’’. Aktivnostima u kampanji želi pokazati da on njihovu podršku zaslužuje zbog svojih političkih kapaciteta, a ne zbog političke trgovine, što je dojam velikog dijela javnosti.

Komentiraj