Bandić najavio smanjenje plaća u Zagrebu

Zagrebački stožer, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, u podne je objavio najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Zagrebu.

Sandra Šikić zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, izvijestila je da je u protekla detektirano je novih 9 pozitivnih osoba u Nastavnom zavodu.

Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke, kaže da su podnijeli kaznenu prijavu protiv žene (33) koja je napustila stan iako je pozitivna na koronavirus. “Za to kazneno djelo propisana je kazna zatvora do tri godine ako je netko zaražen”, kaže Rašić.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da Zagreb uobičajeno funkcionira i da se ekipe uhodavaju kad je u pitanju potres. Rekao je da razmišljaju da će za ožujak isplatiti cijelu plaću, a za travanj će “vidjeti kako će se stvari razvijati”.

“Ja sam već svoju plaću za ožujak smanjio za 20 posto i uplatio u fond. Očekujem da ćemo takve mjere donijeti tijekom travnja i za ostale uposlene”, rekao je i dodao da nijedna mjera koju je donijela Vlada nije ništa nijednoj jedinici lokalne samouprave umanjilo obaveze.

“Očekujem od Vlade da nam ne dira fond izravnanja i da nam ga vrati, što znači nepunih 900 milijuna kuna koje uplaćujemo”, kaže Bandić, dodajući da Zagrebu sad treba pomoć.

Upitan kako to da u vrijeme pandemije Zagreb prodaje svoja zemljišta na obali, Bandić kaže da moraju voditi računa o prihodovnoj strani proračuna. “Radi se o nekretninama za koje je procijenjeno da bi bile više teret nego korist Holdingu. Zato smo se odlučili, ali i zbog svega što se dogodilo trebat će nam svaka kuna”, kaže Bandić.

Komentiraj