BAČIĆ “Nema šanse da se osnuje novo povjerenstvo za Agrokor”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u utorak je u Saboru kazao kako nema šanse da se osnuje novo Povjerenstvo za Agrokor. Mostov zahtjev za osnivanjem povjerenstva, koje bi se bavilo izradom lex Agrokora, kaže, neće proći u Saboru i to zbog pravnih razloga.

“Nema šanse za to, ne zato što ne bi htjeli, nego zato što je takva zakonska odredba. Cilj povjerenstva je ispitati okolnosti koje su prethodile donošenju zakona o izvanrednoj upravi uključujući financijski aspekt, točnost financijskih izvještaja, odnosa javnog sektora kad je u pitanju financiranje Agrokora. Ono čim bi se trebalo baviti povjerenstvo je sadržano u istrazi koju je potvrdio Županijski sud u Zagrebu, nakon čega je pokrenuta istraga. U tom slučaju se povjerenstvo ne može osnovati, a ako je osnovano prestaje s radom, kao u slučaju prvog povjerenstva”, rekao je Bačić i dodao da se ništa bitno nije promijenilo.

Podsjetio je da je temeljem kaznene prijave Živog zida USKOK ispitao sve okolnosti oko afere Hotmail i odbacio je. “Nema potrebe i nema zakonskih mogućnosti u Saboru vršiti ispitivanja kroz istražno povjerenstvo kad to radi hrvatsko pravosuđe”, zaključio je Bačić.

Komentiraj