AZIMOV ‘Nikad se nisam susreo s Ivicom Todorićem’

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov za RTL je komentirao prošlotjedne izjave Ivice Todorića, koji je za kovanje zavjere protiv njege, između ostalih, naveo i “rusko veleposlanstvo”.

“Ni ja, ni Veleposlanstvo Rusije nemamo ništa ni s Todorićem, ni s njegovom tvrtkom Agrokor. Mi nikad nismo bili umiješani, nikad se nisam sreo s Todorićem, nikad se nisam sreo s njegovim suradnicima. Mi se radije ne miješamo u poslovna pitanja između Agrokora i struktura naše Središnje državne banke”, poručio je Azimov.

Ostavku ruske vlade nazvao je “uobičajenom stvari”.

“Ne bih oko toga dramatizirao”, kazao je Azimov, dodavši da se promjene događaju nakon što se predsjednik obrati Državnom saboru.

“Budući da je moj predsjednik predložio niz prijedloga za promjene Ustava Ruske Federacije, koje su prije svega usmjerene na daljnje osnaživanje uloge predsjednika države, ali istodobno daje veće ovlasti Parlamentu i Vladi, mi smatramo da su takve promjene normalne. Novi premijer je već potvrđen i danas će predstaviti svoj kabinet. Sve ove promjene i inovacije nemaju nikakve veze s onim što će se dogoditi s mojim predsjednikom nakon 2024.”, pojasnio je,

Odnose Hrvatske i Ruske Federacije nazvao je odličnima.

“Imamo izvrsnu dinamiku u bilateralnoj suradnji na različitim poljima. Usput, baš sam danas dobio rusku statistiku o trgovinskom prometu između Ruske Federacije i Hrvatske koji će ove godine premašiti milijardu i pol dolara, ali ako u obzir uzmemo i ruske zalihe plina u Hrvatskoj, a to je više od dvije milijarde kubičnih metara vrijednih sedamsto milijuna dolara, to znači da naša trgovinska razmjena prelazi dvije milijarde dolara, što je odlično”, kazao je Azimov.

Ruski veleposlanik izjavio je kako je vidio u medijima da je novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović prihvatio poziv Vladimira Putina na vojnu paradu u Moskvi.

“Bit će to izvrsna prigoda za Milanovića da upozna mog predsjednika i želim mu da se uz sve obveze oko sudjelovanja na toj važnoj obljetnici uspije sresti s g. Putinom kako bi mogli razgovarati o daljnjim planovima naše suradnje, ali i o datumu mogućeg posjeta mog predsjednika Hrvatskoj”, rekao je Azimov, koji je uvjeren da će Putin uskoro doći u uzvratni posjet Hrvatskoj.

Komentiraj