Eksplodirao meteor, u Zagrebu tutnjalo, iznad Učke se vidio dim

Tutnjava koja se čula oko 10:30 na području Zagreba i uznemirila neke građane koji su mislili da je potres uzrokovana je probijanjem zvučnog zida.

Kako se čini, zvučni zid je probio meteor koji je izgorio u atmosferi. Zabilježio je to i Istramet, a trag dima fotografiran je u Zagrebu, ali i iznad Učke.

Iznad Slovenije je na trideset kilometara visine eksplodirao meteor, prenosi N1.

UPRAVO! Čini se kako je negdje kod Učke oko 10:34 sati u atmosferi eksplodirao meteor! Prema dojavama čuo se šum i vidjela jača svjetlost. Ostao je trag dima! ⚠️⚠️⚠️Prvu fotku poslao nam je Drazen Hrvatin

Posted by IstraMet on Friday, February 28, 2020

Inače, Ministarstvo obrane objavilo je na svojim službenim stranicama kako će eskadrila lovačkih aviona HRZ-a od 22. do 28. veljače provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. Eskadrile lovačkih aviona 91. krila od subote 22. do petka 28. veljače 2020. godine od 10:00 do 17:00 sati provodit će redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Letovi će se provoditi na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Komentiraj