AUTOR NOVOG BONDA Horowitz se ispričao Elbi: “Krivo sam se izrazio”

Jonathan Leibson/Getty Images

Autor Anthony Horowitz ispričao se zbog izjave da je glumac Idris Elba ‘preuličan’ (‘too street’) kako bi bio sljedeći James Bond. Horowitz je napisao novu knjigu o najpoznatijem tajnom agentu, a suočen s brojnim kritikama rekao je kako njegove izjave nisu imale veze s bojom kože glumca.

 

  • Autor se opravdao kako se samo krivo izrazio te kako nije želio nikoga uvrijediti. Elba se već neko vrijeme spominje kao mogući nasljednik Daniela Craiga kaos sljedeći 007.

 

“Idris Elba je sjajan glumac, ali na pamet mi padaju i drugi crni glumci koji bi tu ulogu bolje odradili. Za mene je Elba pregrub za tu ulogu. Nije pitanje boje kože, mislim da je Elba jednostavno ‘preuličan’ za tu ulogu”, rekao je u originalnom intervjuu.

Kasnije je rekao kako mu nije bila namjera uvrijediti nikoga. “Upitan sam ako bi Elba bio dobar James Bond. U intervjuu sam rekao da bi Adrian Lester možda bio bolji izbor. Ali, ja sam pisac, ne bavim se castingom. Što ja znam?”, rekao je Horowitz. Dodao je kako je riječ ‘ulica’ nespretno izabrao.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner