Atalanta otkupila Pašalićev ugovor od Chelsea

Talijanski prvoligaš iz Bergama danas je službeno potvrdio iskorištavanje mogućnosti otkupa ugovora 25-godišnjeg hrvatskog veznjaka Marija Pašalića.

U kratkom priopćenju na klupskim stranicama Atalante se navodi da je Pašalić tijekom protekle dvije godine ugradio značajan doprinos ostvarenju klupskih ciljeva od kojih su najvažniji plasman u Ligu prvaka i ovogodišnji plasman u četvrtfinale natjecanja. Za Atalantu je Pašalić do sada upisao 75 nastupa, postigao 15 pogodaka i 13 puta bio asistent.

Od bivšeg veznjaka Hajduka oprostio se i njegov dosadašnji matični klub – Chelsea, koji je u svom priopćenju veznjaku zahvalio na suradnji s klubom i zaželio mu sve najbolje u novom poglavlju karijere.

Podsjetimo, Atalanta je za otkup Pašalićevog ugovora prema neslužbenim informacijama izdvojila 15 milijuna eura, a talijanski prvoligaš je mogućnost otkupa imao i prošle sezone, kada su se čelnici ipak odlučili na produženje posudbe za još jednu godinu.

Pašalić je prve nogometne korake napravio u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice, a od 2006. bio je član Hajduka za koji je u seniorskoj momčadi upisao 39 nastupa i postigao jedanaest pogodaka. Klub je napustio prije šest godina uz odštetu od 2,5 milijuna eura, ali za Chelsea nikada nije nastupio. Prethodno Atalanti, bio je na posudbama u Eibaru, Monacu, Milanu i Spartaku iz Moskve.

Od Pašalićevog konačnog prelaska u klub iz Bergama profitirat će i Hajduk kojem će na osnovu naknade za ravoj pripasti tri posto transferne odštete, odnosno 450 tisuća eura.

Komentiraj