APSURD NA UČITELJSKOM FAKULTETU Odbili kandidata za dekana. Program je poslao na USB-u, a ne na CD-u

Autor:

Photo: Učiteljski fakultet Zagreb

Kandidat koji se javio na natječaj za dekana na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu odbijen je jer nije predao dokumentaciju na CD-u. Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu u tijeku su izbori za novog dekana, a na natječaj za tu poziciju javilo se pet zainteresiranih. To su Vatroslav Zovko, Blaženka Filipan-Žignić, Mario Dumančić, Tomislav Krznar i Tin Perkov.

U zapisniku o otvaranju pristiglih prijedloga za izbor dekana stoji da dvojica od njih nisu ispunila kriterij pravilno podnesene tražene dokumentacije. Program rada trebalo je predati u tiskanom obliku te na CD-u u PDF-u, a uz to trebalo je potpisati prijedlog i predati stručni životopis.  Tin Perkov, stoji u zapisniku, nije podnio dokumentaciju na CD-u, a odbijen je i Tomislav Krznar koji nije podnio potpisani prijedlog, objavio je portal Srednja.hr.

Perkov: To je uobičajena praksa

Tin Perkov, na Učiteljskom inače zamjenik predstojnice Katedre za matematiku i statistiku, uputio je molbu za ocjenu valjanosti postupka izbora dekana na Učiteljskom Odboru za statutarna pitanja Sveučilišta u Zagrebu, na čijem je čelu Ivan Milotić. 

U pismu Perkov piše kako u zapisniku otvaranja prijedloga uopće nije navedeno da je on dokumentaciju poslao na USB-u te smatra da je to jednakovrijedan način dostave tražene dokumentacije. Napomenuo je i da je uobičajena praksa na Učiteljskom prilikom izbora u zvanja prihvatiti dokumentaciju na USB-u iako je u natječajima i dalje naveden samo CD.

‘CD se spominje samo u zagradi’

Perkov je naveo i da Statutom nije navedeno da se dokumentacija šalje CD-om, a da se u natječaju za dekana CD spominje u zagradi što bi se moglo shvatiti i kao primjer medija na kojem se može predati papirologija.

Objasnio je i da je na sjednici Fakultetskog vijeća predsjednica izbornog povjerenstva rekla da oni nisu zaduženi provjeravati tehničke detalje te je ukazao da je pogrešni medij upravo tehnički detalj. Također je naveo da nije provjereno jesu li ostali kandidati program predali na DVD-u, a ne na CD-u, nego se o tome zaključilo samo po izgledu medija.

Photo: Tin Perkov/Facebook

U izbornom povjerenstvu HDZ-ovac i osnivačica ORAH-a

U Povjerenstvu za izbora dekana, koji i potpisuju zapisnik o otvaranja pristiglih prijedloga, sjede Andrea Feldman koja je i predsjednica povjerenstva, Ivan Prskalo i Đuro Blažeka. Prskalo je na Učiteljskom predstojnik Katedre za kineziološku edukaciju, a ujedno je i zamjenik gradonačelnice Petrinje te član HDZ-a. Feldman je pak profesorica na Katedri za prirodoslovlje, geografiju i povijest, a bila je jedna od osnivačica stranke ORAH. Iz stranke je istupila u kolovozu 2014. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.