APRILILILILIII! Danas je Svjetski dan šale, nemojte dozvoliti da prođe bez spačke

Autor:

Pixabay

Jeste li već pali na nečiju foru ili ste svoju uspjeli nekome podmetnuti? Prvi travnja praznik je šala, trikova i dobre zabave. Nasamariti ili biti nasamaren danas je pitanje “života i smrti”, a vi odlučujete hoćete li biti žrtva ili pobjednik. Stoga, smislite dobru šalu i pronađite metu. No, i upalite mozak – danas nikome ne vjerujte na prvu.

Ima onih koji se ozbiljno pripremaju za 1. aprila – stari naziv se zadržao, među ostalim zahvaljujući i poviku “aprililililiiii!” koji autor šale slavodobitno uzvikuje nakon što žrtva padne na foru. Oni će se probuditi 1. travnja naoružani spačkama i šalama i ispucavati ih cijeli dan.

Osim ako ne žive u Velikoj Britaniji, Australiji i Južnoafričkoj Republici. Tamo se šale zbijaju samo do podneva. Onaj tko ih izvede kasnije, dobiva titulu prvoaprilske budale.

 

U Italiji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Belgiji i Francuskoj običaj je na današnji dan žrtvi neprimjetno nalijepiti na leđa papirnatu ribu. Nema dopodnevnog ograničenja za ovu spačku.

Zbijanje prvoaprilskih šala najpopularnije je bilo sredinom i krajem prošlog stoljeća, a autori legendarnih spački bili su giganti poput BBC-ja i Burger Kinga.

Prvi je 1957. objavio prilog o tome kako Švicaraci beru špagete s drveća, nakon čega su gledatelji zvali redakciju i raspitivali se o tome kako da sami uzgoje špagete. Drugi je 1998. na današnji dan objavio reklamu o hamburgerima za ljevoruke, koji su napravljeni tako da im sadržaj curi na desnu stranu.

Danas tradiciju održavaju oni nešto stariji koji su u djetinjstvu iskusili na svojoj koži sav šarm najšašavijeg dana u godini. Google je 2020. prestao obilježavati Svjetski dan šale. Znači li to da oni mlađi nemaju smisla za humor? Generacijo Z razuvjerite nas!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.