Politika
Decoration icon

Plenković

Barbarić pred smjenom, ali zbog vikendice: ‘Plenković ga ne može riješiti 1 na 1 pa su na Franu pušteni psi…’

Autor:

03.04.2023., Zagreb - Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenkovic prisustvovao je obiljezavanju 33. obljetnice osnutka organizacija HDZ-a gradskih cetvrti Trnje, Brezovica, Novi Zagreb- zapad i Novi Zagreb- istok u Kulturnom centru Travno. Tomo Medved, Frane Barbaric, Andrej Plenkovic.
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

‘PREMIJER PLENKOVIĆ NE MOŽE FRANU riješiti jedan na jedan jer ga nešto s njim veže i sad su na Franu pušteni psi…’ tim je riječima izvor blizak Vladi opisao kako se sprema smjena šefa HEP-a i kakvu ulogu u tome ima šef Državnog inspektorata Andrija Mikulić

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, jedan od protagonista druge plinske afere u javnosti poznate pod nazivom Plin za cent, sasvim sigurno odlazi s te funkcije. Procijenio je u to prošlu nedjelju u razgovoru za Nacional visoki izvor blizak premijeru Andreju Plenkoviću nakon što su Jutarnji list i Slobodna Dalmacija, dnevne novine u vlasništvu Hanza medije, objavile više kritičkih tekstova o Barbariću.

U tim novinskim tekstovima upozorava se da se protiv Barbarića zbog ranije prodaje plina PPD-u, zbog afere Plin za cent, ali ponajprije zbog sporne obnove njegove naslijeđene vikendice na Hvaru zahuktava postupanje Uskoka, a nakon toga objavljena je i priča o Barbarićevu usponu i stvarnoj poziciji unutar HDZ-a, što u javnosti stvara dodatni pritisak na Plenkovića da povuče konkretni potez kojim bi napokon reagirao na za reputaciju HDZ-a razarajuće posljedice druge plinske afere.

 

OZNAKE: Plenković, ap, barbaric

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.