Antonia Matković Šerić: “Ovaj album predstavlja mene, moj senzibilitet, osobno i intimno”

Design: Dinko Batarelo, Foto: Ivana Kujundžić

Antonia Matković Šerić kao Tonka predstavila se najavnim singlom ‘Bolji smo’ i u startu najavila album koji modernim i kvalitetnim soul, electro-pop zvukom odskače od sveprisutnog mainstreama.

Uz autorski doprinos supruga Aljoše Šerića, koji potpisuje glazbu i tekst, zajedno s aranžmanima i produkcijom Srđana Sekulovića Skansija, Tonka je svojim feelgood pjesmama domaću glazbenu scenu učinila uzbudljivijom.

“Nevjerojatno sam ponosan na to što su Tonka i producent Skansi, ali i svi muzičari koji su svirali, napravili s albumom. Rijetko kada se autoru dogodi da pjesme zazvuče bolje nego što su mu zvučale u glavi, a meni je svaki ton na ovom albumu upravo tamo gdje treba biti. Meni su ‘Važne stvari’ najbolji pop album u Hrvatskoj u zadnjih preko nekoliko godina”, rekao je Aljoša Šerić.

Debitantski singl predstavljen u ekranizaciji Vanje Vascarca koji minimalističkim intervencijama prati  senzibilitet pjesme i Tonke u kombinaciji sa slobodnim pokretima suvremenog plesa, dodatno naglašava tekst i estetiku uokvirenu u ugodnu atmosferu spota. Dizajn i omot albuma ‘Važne stvari’ potpisuje Dinko Batarelo.

Album je do sad predstavljen s pet pjesama. Nakon ‘Bolji smo’, zaredale su se još ‘Pozitivizam’ u režiji Dalibora Matanića, ‘Vedro’ u režiji Filipa Filkovića Philatza te ‘Jedno jutro’ i aktualni singl ‘Netko se događa’, ponovo u režiji odličnog Vanje Vascarca.

“Prva ideja o mom solo albumu nastala je prilikom druženja s dragim prijateljima izdavačima. Pjesme su snimljene u najljepšem periodu života, dok smo iščekivali našu kći Lunu, stoga nije ni čudno da sam se povezala s njima i poželjela da budu samo moje. Od glazbe, tekstova, aranžmana, produkcije pa do dizajna covera, ovaj album predstavlja mene, moj senzibilitet, osobno i intimno. Aljoša me ovim pjesmama oborio s nogu. Napisao je točno što sam htjela pjevati i o čemu sam htjela pjevati. Stilski je pogodio moje afinitete i senzibilitet. Glazba koju sam snimila preslika je onoga što slušam u slobodno vrijeme, a sve sam pjesme otpjevala s posebnim guštom i lakoćom”, objasnila je Tonka.

Komentiraj