Anne Bancroft i Mel Brooks, velika holivudska ljubavna priča

Američka filmska glumica Anne Bancroft rođena je 17. rujna 1931. godine u New Yorku. Čak pet puta bila je nominirana za nagradu Oscar (dobila jednog za najbolju glumicu), a zbog jedne uloge je itekako popularna. Riječ je o ulozi u filmu “Diplomac” s Dustinom Hoffmanom u glavnoj ulozi i čuvenoj replici: “Gospođo Robinson, pokušavate li vi mene zavesti?”

Godine 1961. upoznala je Mela Brooksa. “Zaljubila sam istog momenta, zato što je izgledao kao moj otac, a ponašao se kao moja majka. Ona je bila toliko sretna, da je nije interesiralo ni to što je Mel bio Židov.”

Sve do smrti Anne Bancroft 2005. godine ostali su skupa, a pojavljivali su se zajedno u nekoliko filmskih i TV ostvarenja. U intervjuu koji je Mel Brooks dao 2013. godine rekao je da mu je omiljeni film koji je radio bio “To Be or Not To Be” i to zato što je mogao “visiti” sa Anne po cijeli dan. “Koliko ljudi na planeti trpi svoju ženu 24 sata dnevno? Mogao bih sada zaplakati”, rekao je. “Bila je jednostavna…zabavna…toliko mi se sviđala. Nisam je se mogao zasititi.”

Bancroft je nekoliko godina ranije podijelila svoje emocije: “On me toliko nasmijava. Uzbudim se kada čujem da otključava vrata, znam da zabava počinje!” A i Brooks je otkrio temelj njihove ljubavi: “Ann i ja smo odrastali u našem braku. Oboje smo znali šta je važno i što ljubav znači…što znači kada smo posvećeni jedno drugom.”

Komentiraj