Američka kantautorica Chelsea Wolfe nastupit će na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci 1. kolovoza u sklopu ciklusa Furioza programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Riječ je o početku ciklusa u sklopu kojeg će se na iznimnim riječkim lokacijama na otvorenom održavati koncerti glazbenica iz cijelog svijeta.

Riječ je o američkoj underground kantautorici koja ovih dana na velikoj europskoj turneji promovira šesti album „Hiss Spun“. Njime je učvrstila reputaciju jedne od najzanimljivijih glazbenica u SAD-u. Njena glazba često je inspirirana djelima Marcela Prousta u spoju s gothic, folk i industrial žanrovima, a sve povezuje vizualno naglašenim nastupom. Njezina glazba korištena je u serijama „Igra prijestolja“, „Fear the Walking Dead“ i „Kako se izvući s ubojstvom“, ali i u televizijskoj reklami za Jaguar XE. Njezinu glazbu često uspoređuju s onom Nicka Cavea i grupe Sunn O. Na dijelu europske turneje, pa tako i na nastupu u Rijeci, pridružit će joj se i belgijski hardcore sastav Brutus. O tome koliko je popularna u Europi govori i činjenica da je europsku turneju započela prošloga tjedna nastupom na poznatom open air festivalu Roskilde u Danskoj. Budući da je koncert trebao biti održan na Trsatskoj gradini, ali je zbog velikog interesa preseljen na Trg Riječke rezolucije, očito i u Hrvatskoj postoji veliki interes za tu zanimljivu američku glazbenicu.

Komentiraj

PREKOKRISTIN COFER
Podijeli objavu
Prethodni članakNovi “hat-trick” Santinija za Anderlecht
Sljedeći članakVIDEO: Izašao album Marka Škugora s mnogo hit naslova
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.