Nacional

AGROKOROVI DOBAVLJAČI ‘Sustav trenutno financiramo samo mi svojom robom, nećemo moći još dugo’

Nakon sastanka 50-ak dobavljača Agrokora u ponedjeljak navečer, član Uprave Francka Josip Budimir istaknuo je da su jedinstveni u svojim zahtjevima prema bankama te da će u idućim razgovorima tražiti da se očituju o njihovim prijedlozima. Generalni direktor Dukata Alen Fontana poručio je da sustav sada financiraju jedino dobavljači svojom robom, ali ni to neće moći trajati predugo.

Informirani su o dosadašnjim pregovorima s bankama o uvjetima za pristupanje standstill aranžmanu koji su banke već zaključile i nude ga dobavljačima za pristup.

“I dalje smo jedinstveni u svojim zahtjevima prema bankama i tražit ćemo da se u idućim razgovorima očituju o našim prijedlozima”, rekao je Budimir nakon dvosatnog sastanka dobavljača.

Generalni direktor Dukata Alen Fontana rekao je da se dobavljači nisu usuglasili oko povlačenja blokada žiro računa kompanija Agrokora kao i oko deaktiviranja zadužnica.

“Ja bih samo napomenuo i još jednom podvukao jednu važnu stvar – dakle u ovom cijelom procesu jedini akter koji danas upumpava novac u sustav kroz robu su ustvari dobavljači”, rekao je Fontana.

Fontana je poručio da do dogovora svih uključenih strana treba doći što prije.

Komentiraj