SUĐENJE MAMIĆIMA Zoran emailom najurio odvjetnika, rasprava u Osijeku odgođena

Autor:

23.12.2009., Zagreb - Na Cvjetnom trgu odrzan domjenak Hoto grupe. Zdravko i Zoran Mamic. rPhoto: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Na osječkom Županijskom sudu u ponedjeljak je odgođeno suđenje braći Zdravku i Zoranu Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz Dinama u aferi Dinamo 2, jer je optuženik Zoran Mamić otkazao punomoć dosadašnjem odvjetniku Miji Golubu.

Na raspravi u ponedjeljak trebali su svjedočiti bivši igrač NK Osijeka i nekadašnji trener Dinama Nenad Bjelica i njegova supruga. Međutim ročište je odgođeno, jer je odvjetnik Golub u nedjelju navečer obavijestio Sud da mu je njegov klijent Zoran Mamić otkazao punomoć za zastupanje u ovom predmetu.

Predsjednik Sudskog vijeća Davor Mitrović izvijestio je kako je u nedjelju, nešto poslije 20 sati, odvjetnik Golub uputio e-mail poruku, u kojoj je izvijestio da mu je Zoran Mamić otkazao punomoć i da će naknadno angažirati novog branitelja.

Branitelji optuženih i v.d. ravnatelja USKOK-a Sven Mišković suglasili su se da u takvim okolnostima nema uvjeta za održavanje rasprave, a Mitrović je rekao da će Predsjedništvu Županijskog suda proslijediti spis s prijedlogom da se Zoranu Mamiću imenuje branitelj po službenoj dužnosti i to osječki odvjetnik Alan Čurik, koji je na nekim ročištima već nazočio kao zamjena Miji Golubu.

SUĐENJE U OSIJEKU Na sljedeće ročište stiže ‘dream team‘ Dinama: ‘Bio je to onaj treći Mamić, ne znam…’

Najavio je kako će se nova rasprava, prema prethodno dogovorenom rasporedu nastaviti u utorak, ali će se, umjesto ispitivanja pozvanih svjedoka, pregledavati dokumentacija iz sudskog spisa.

Odvjetnik okrivljenog Marija Mamića, Ivan Stanić, ocijenio je neprihvatljivim da bilo tko u ovakav predmet ulazi nepripremljen te kako vjeruje da ni odvjetnik Čurik neće prihvatiti obranu, bez da prije toga zatraži primjereno vrijeme za upoznavanje sa spisom i optužnicom.

Optužnicom u tzv. aferi Dinamo 2 za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH, i kojima se sudi u odsutnosti, obuhvaćeni su i Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

AFERA DINAMO 2 Svjedočila Modrićeva punica, Davor Vugrinec se ne sjeća detalja: Malo je čudno…

Uskok tereti Zdravka Mamića da je od prosinca 2004. do prosinca 2015., ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a kao i ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao – klub oštetili za više od 19 milijuna eura.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura.

AFERA DINAMO 2 Svetina: Financijske odluke donosio je isključivo Zdravko Mamić. Jednom sam pokušao…

Potkraj listopada prošle godine okrivljenik Vuksan priznao je krivnju i nagodio se s USKOK-om, pa je temeljem sporazuma stranaka, osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na pet godina.

Krivnju je potkraj studenog priznao i okrivljeni poduzetnik Igor Krota, koji je nakon nagodbe s Uskokom, osuđen na devet mjeseci zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro.

AFERA DINAMO 2 Vještaci opisali kako su Mamići iz Dinama izvlačili milijune. Ovo su sporni transferi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.