SUĐENJE U OSIJEKU Na sljedeće ročište stiže ‘dream team‘ Dinama: ‘Bio je to onaj treći Mamić, ne znam…’

Autor:

21.05.2024., Osijek - Nastavak sudenja Mamicima. Danas su svjedocile Marija Renic i  Danijela Ivanek  Photo: Borna jaksic/PIXSELL

Borna jaksic/PIXSELL

Iskazima Marije Renić i Danijele Ivanek, nekadašnjih zaposlenica tvrtke Legal Business Consultants, na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku, Zoranu i Mariju Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Sandru Stipančiću za nezakonito izvlačenje novca iz Dinama.

LBC je, inače, tvrtka koja je bila u vlasništvu optuženog Stipančića i Igora Krote, koji je u ovom kaznenom postupku već priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om, a Renić i Ivanek su pričale o tome čime se i kako LBC bavio, piše Jutarnji list.

“Tvrtka se bavila otvaranjem tvrtki u inozemstvu i registracijom brodova. Koliko se sjećam bilo je par tvrtki koje su osnovane u Hrvatskoj, kao i u Sloveniji, SAD-u…”, kazala je Renić, koja je na upit tužiteljice Lare Kovačević kazala kako može samo pretpostaviti da su Stipančić i Krota bili direktori nekih stranih tvrtki.

Navela je i da je jednom u prostorijama LBC-a vidjela Marija Mamića i Nikkyja Arthura Vuksana, koji je također bio optužen u ovom predmetu i koji se kao i Krota nagodio s USKOK-om. Na upit tužiteljice je li Mamića vidjela još koji put, odgovorila je da nije, a onda joj je pročitan iskaz iz istrage u kojem je rekla da je jednom prilikom po nalogu svojih direktora jednu omotnicu predala Mariju Mamiću.

AFERA DINAMO 2 Svjedočila Modrićeva punica, Davor Vugrinec se ne sjeća detalja: Malo je čudno…

“Sad se sjećam tog događaja, ali jeste li sigurni da sam rekla da je to bio Mario Mamić? Mislim da sam tu omotnicu predala onom drugom Mamiću”,  rekla je Renić, na što ju je sudac Davor Mitrović upitao kojem.

“Pa, imamo Marija i imamo Zdravka, a mislim da je to bio onaj treći, kako se zove”, rekla je Renić, na što je sudac odgovorio: “Zoran!”, a ona je onda potvrdila da misli kako je to bio Zoran Mamić.

Iskaz Danijele Ivanek bio je sličan, samo što je ona na početku rekla kako je tvrtki uglavnom bila zadužena za registraciju brodova, a da je povremeno i po potrebi pomagala kolegicama i kolegama kod registracije off-shore tvrtki.

Svjedočiti je, o okolnostima transfera Marija Mandžukića i Ivice Vrdoljaka iz NK Zagreb u Dinamo trebao i predsjednik NK Zagreb Dražen Medić, međutim on se nije pojavio na sudu, pa će biti pozvan za narednu raspravu 3. lipnja, kada bi trebao doći upravljački ‘‘dream team‘‘ Dinama – bivši predsjednik kluba Mirko Barišić, sadašnji predsjednik Velimir Zajec i još uvijek aktualna predsjednica uprave Vlatka Peras.

KRAK AFERE SMS Podignuta optužnica protiv Vlatke Peras, Zdravka Mamića i Igora Kodžoman. Evo detalja

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.