Advent Run okupio rekordan broj sudionika

U centru Zagreba u nedjelju održano je četvrto izdanje humanitarne utrke Advent Run. Ove godine na utrci je nastupilo rekordnih 3.150 sudionika.

Sudionici utrke su, uz zabavnu atmosferu i podršku brojnih gledatelja, trčali protiv melanoma te u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem. Start utrke Advent Run označili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i tenisač Marin Čilić.

Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u u Hrvatskoj je u 2016. godini 800 osoba oboljelo od melanoma. Cilj utrke je suradnjom potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje u vidu pregleda madeža, kao i cjelogodišnja briga o koži te će se stoga dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati udruzi “Zdravi pod suncem”.

Na utrcki od 10 km pobijedio je trkač Blaž Car Pavlić s rezultatom 32:57, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:24. Na 5km najbrži su bili Silvije Tomas (15:14) i Tea Faber (18:10).

Vjekoslav Klarić je bio najbrži nordijski hodač koji je trasu prehodao za 30:25, dok je Marija Žinić imala najbolje vrijeme, 35:02 u ženskoj konkurenciji.

Utrci su se ove godine pridružili i drugi poznati Hrvati, sudionike su predvodile zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ove godine i ambasadorice utrke.

“Iznimno smo sretni i ponosni na ovu prekrasnu atmosferu i rekordan odaziv trkača i hodača koji su se odlično kostimirali i ove godine. Još jednom hvala svima što su se odazvali i podržali borbu protiv melanoma“, poručili su organizatori Zagreb Advent Runa Millenium promocija i Run Croatia.

Komentiraj