Hrvatska će i protiv Japana igrati u dresu sa crveno-bijelim kockicama

Autor:

10.6.2021., Zagreb - Stadion Wembley, London, Engleska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, Stadion Wembley na kojem ce se odigrati utakmica 1. kola skupine D izmedju reprezentacije Engleske i Hrvatske. rWembley Stadium je nogometni stadion u Londonu (Wembley, London Borough of Brent). Stadion je drugi po broju sjedecih mjesta u Europi, odmah iza Camp Noua u Barceloni i prvi po velicini natkrivenih stadiona na svijetu. Broj sjedecih mjesta varira ovisno o dogadjaju: 90000 (nogomet i ragbi), 75000 sjedecih mjesta i 15.000 stojecih (koncert) te 68400 do 72000 (atletika). Stadion je i najskuplji na svijetu do danas s cijenom gradnje od 798 milijuna britanskih funti. Stadion je izgradjen na mjestu staroga Wembleya, koji je srusen 2003. Kao datum zavrsetka gradnje stadiona navodi se 9. ozujka 2007. godine, kada su kljucevi stadiona predani nogometnom savezu Engleske. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL , ilustracija

Hrvatska nogometna reprezentacija će i četvrti susret na Svjetskom prvenstvu u Katru igrati u svom prvom dresu sa crveno-bijelim kvadratićima.

Nakon što je sva tri susreta u skupini protiv Maroka, Kanade i Belgije odigrala u crveno-bijelom dresu, hrvatska reprezentacija će i protiv Japana igrati u svojoj prvoj kombinaciji.

Naši suparnici će nastupiti u plavoj kombinaciji dresova u kojoj su igrali i protiv Njemačke, Kostarike i Španjolske.

Zanimljivo, Hrvatska je na posljednjem EURO-u u najpopularnijem i najomiljenijem dresu sa “crveno-bijelim” kvadratićima igrala samo protiv Škotske, dok smo protiv Engleske, Češke i Španjolske igrali u crnoj kombinaciji.

Na posljednjem SP-u 2018. u Rusiji “Vatreni” su u prvom dresu igrali prvu utakmicu potiv Nigerije, te finale protiv Francuske.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.