Dva muškarca primljena u bolnicu zbog sumnje na koronavirus, jedan pušten kući

Autor:

29.01.2020., Zagreb - Infektivna bolnica Fran Mihaljevic, pripreme odjela za prihvat zarazenih pacijenata koronavirusom. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je za Index potvrdio da su u zagrebačku zaraznu bolnicu Dr. Fran Mihaljević primljena dva muškarca sa sumnjom na koronavirus.

Beroš je kazao da muškarci zasad nemaju ozbiljnijih zdravstvenih problema, a jesu li zaraženi koronavirusom saznat će se u večernjim satima. U tijeku su pregledi i testiranja.

“Jedan je bio u Kini proteklih mjesec dana te je tamo imao nekakvu virusnu upalu i ozdravio je. No, vratio se i opet počeo kašljati. Drugi je Kinez čija je mama bila u Kini”, rekao je Beroš.

Muškarac koji je pušten kući je državljanin Kine, a rezultati pretraga hrvatskog građanina bit će poznati tijekom današnjeg dana.

Jedan muškarac je prije mjesec dana došao iz Kine te je izoliran zbog kašljanja i povišene temperature, dok drugi nije bio u Kini, međutim bio je u kontaktu s majkom koja je boravila ranije u Kini.

Ukupni broj ljudi koji su umrli od koronavirusa u subotu je porastao za 86 na 722, objavile su kineske vlasti. Naglasile su da će broj mrtvih u epidemiji uskoro prijeći broj od 744 žrtava u svijetu zabilježenih za vrijeme pandemije SARS-a, drugog koronavirusa koji je sa životinja prešao na ljude u Kini.

Zasad su samo dvije smrti prijavljene izvan kopnene Kine – u Hong Kongu i na Filipinima – od oko 332 slučaja u 27 zemalja i drugim regijama. Obje žrtve bili su kineski državljani.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.