2000 mladih sportaša iz cijele Hrvatske stiže u Poreč

Više od 2000 mladih sportaša okupit će se na Završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske koje se održava u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport. Natjecanje će se održati od 18. do 27. travnja u Poreču-

Prvi će sreću okušati natjecatelji osnovnih i srednjih škola u krosu, njih 600, koji će se boriti za titulu novih državnih prvaka. Samo dan kasnije u Poreč stiže više od 600 učenika s intelektualnim teškoćama koji će 20. i 21. travnja pokazati svoje sportske vještine i borbeni duh u nekoliko sportova. Natjecanje za učenike osnovnih škola traje od 22. do 24. travnja, dok je sam kraj rezerviran za srednjoškolce koji će se natjecati od 25. do 27. travnja.

Sportsko druženje okupit će i veliki broj volontera, mladih školskih novinara i fotografa. U suradnji s Hrvatskom antidoping agencijom organizirane su razne aktivnosti u svrhu edukacije i prevencije te svih posljedica zbog korištenja nedopuštenih sredstava i supstanci.

Državno prvenstvo sastoji se od nekoliko razina natjecanja – općinska, gradska i županijska koja okupe više od 90 000 učenika, potom 214 poluzavršnih natjecanja s više od 7000 natjecatelja. Na kraju ove sportske piramide nalaze se čak 36 završnih Državnih prvenstava na koja se plasira oko 2000 najboljih mladih sportaša. Državno prvenstvo se održava u 12 sportova u konkurenciji osnovnih škola, a to su futsal, rukomet, košarka, odbojka, atletika, stolni tenis, badminton, šah, kroz, gimnastika, plivanje i judo. Srednjoškolci se bore u nešto manje kategorija, u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, atletici, stolnom tenisu, badmintonu i krosu. Osim u atletici, gimnastici, plivanju i judu, u svim ostalim sportovima Završnica Državnog prvenstva održava se na jednom mjestu u isto vrijeme, a to je i ove godine Poreč koji će iznjedriti nove najbolje školske sportske timove.

Komentiraj