VIDEO U Tokiju se sudarila dva zrakoplova, poginulo 5 osoba

Autor:

Screenshot YouTube

Zrakoplov Japan Airlinesa  u plamenu je prilikom slijetanja na pistu u tokijskoj zračnoj luci Haneda u Japanu u utorak navečer po lokalnom vremenu, izvještava BBC.

Snimke na televizijskoj kući NHK pokazuju plamen kako izlazi kroz prozore zrakoplova i ispod njega. Pista je također zapaljena.

NHK je, pozivajući se na vlasti, priopćila kako se zrakoplov možda sudario s drugim zrakoplovom nakon slijetanja u Hanedu. Putnici, njih oko 400, je evakuirano iz zrakoplova.

Priopćenje je izdala japanska Obalna straža koja je izvijestila da je moguće da se jedan od njenih zrakoplova sudario s avionom Japan Airlinesa.

Zrakoplov, JAL 516, poletio je iz Hokkaida, piše BBC. 

Sky News navodi da je pet od šest članova posade aviona Obalne straže, koji je sudjelovao u sudaru, smrtno stradalo, a da se samo kapetan aviona uspio spasiti. Avion Obalne straže pripremao se za let u Niigatu, grad stradao u potresu magnitude 7,6 po Richteru koji je pogodio Japan i u kojem je, prema dosadašnjim podacima, poginulo 48 osoba.

Kako je kasnije javila Hina, svih 379 putnika i članova posade uspjelo je pobjeći iz zapaljenog zrakoplova Japana Airlinesa na kojem je izbio požar nakon sudara s manjim avionom obalne straže u tokijskoj zračnoj luci Haneda.

No i dalje se traga za pet od šest članova posade manjeg aviona, a njegov pilot je uspio pobjeći, objavio je glasnogovornik obalne straže.

Snimke uživo javne televizije NHK pokazuju Airbus A350 kako gori nedugo nakon slijetanja.

Kasnije ga je vatra u potpunosti preuzela usprkos nastojanjima službi da ju stave pod kontrolu.

Svih 367 putnika i 12 članova posade aviona Japan Airlinesa je spašeno.

Snimke i fotografije dijeljene na društvenim mrežama prikazuju putnike kako vrište u panici u kabini punoj dima te bježe po pisti od požara.

Obalna straža je priopćila kako je u sudaru sudjelovao zrakoplov koji je putovao u zračnu luku Niigata na zapadnoj obali Japana kako bi dostavio pomoć nakon snažnog potresa koji je pogodio Japan prvog dana godine, odnijevši najmanje 48 života.

Haneda je zatvorila sve piste nakon incidenta, objavio je glasnogovornik aerodroma.

OZNAKE: Japan, zrakoplov

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.