Najsuroviji ubojica 20. stoljeća koji je bio osuđen na doživotnu uskoro na slobodi: Poštovao pravila zatvora

Autor:

Screenshot YouTube

Mafijaški ubojica iz obitelji Gambino, Anthony Senter (68) koji služi doživotnu kaznu mogao bi biti uvjetno pušten na slobodu 2024. godine.

“Hladni” mafijaški ubojica optužen je za ubojstva najmanje 11 ljudi, a mnoga od tih tijela su raskomadana.

Senter će možda biti pušten iz saveznog zatvora sljedeće godine nakon što je odslužio samo 35 godina svoje doživotne kazne – što je razbjesnilo i rastužilo obitelji njegovih žrtava.

On svoju kaznu služi u Kananu u državi Pennsylvania. Nedavno je dobio zeleno svjetlo za puštanje na slobodu od strane američke Komisije za uvjetni otpust.

“Komisija je utvrdila da je on u velikoj mjeri poštovao pravila te institucije i da njegovo puštanje na slobodu u lipnju 2024. neće ugroziti dobrobit javnosti”, rekla je glasnogovornica Ministarstva pravosuđa za The Post.

Jedanaest ubojstava

Federalne vlasti nekada nisu ovako gledale na Sentera, koji je 1989. osuđen na doživotnu kaznu plus 20 godina nakon što je osuđen za sudjelovanje u najmanje 11 ubojstava.

Senter je, zajedno sa šest drugih mafijaša, također optužen za reketarenje, uključujući trgovinu narkoticima, krađu automobila, lihvarstvo i iznudu.

Senter je bio član mafijaške ekipe koja je radila pod Royem DeMeom. Ekipa je djelovala u Brooklynu, gdje su mnoga njihova ubojstva počinjena tijekom 1970-ih i 1980-ih.

Federalne i gradske vlasti su ušle u trag najmanje 75 smrtnih slučajeva i nestanaka od strane DeMeove grupe – a nezavisni istražitelji procjenjuju da je njihov broj više od 200.

Rudy Giuliani, tadašnji američki odvjetnik Južnog okruga New Yorka koji je prvobitno pokrenuo slučaj protiv Sentera i 20 drugih članova obitelji i suradnika obitelji Gambino – uključujući tadašnjeg kuma “Velikog Paula” Castellana – zapanjen je odlukom o uvjetnom puštanju.

Blizanci

“Senter treba umrijeti u zatvoru”,  izjavio je Giuliani pa dodao:

“Pokazivao je, bez pretjerivanja, bezobzirno zanemarivanje ljudskog života. Bio je hladan ubojica koji je volio ubijati. I vjerujem da je volio na neki način sudjelovati u komadanju tijela koje se dogodilo nakon toga.”

On i još jedan član mafije proveli su toliko vremena u ekipi svog šefa DeMea da su postali poznati kao “Blizanci”.

“Za Gemini Lounge su svi znali da je kuća užasa, ne ulazite tamo, možda nećete izaći”, prisjeća se osnivač Anđela čuvara, koji je odrastao sa Senterom.

Senter je bio nadaleko poznat u susjedstvu kao “usijana glava”.

A DeMeo, koji je radio kao mesarski šegrt prije nego što je započeo svoju kriminalnu karijeru, iskoristio je svoju ranu obuku da osmisli jezivu proceduru ubojstva – kasnije nazvanu “metoda Blizanaca” – koju su Senter i ostali članovi grupe radosno pratili, piše Avaz. 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.