Senka Bulić predstavila novu sezonu HNK Varaždin. Na programu i suradnja s Mrletom iz Leta 3

Autor:

21.01.2019., Zagreb -  Senka Bulic, glumica i redateljica. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

 Intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, Senka Bulić, u petak je najavila novu kazališnu sezonu koja donosi nekoliko premijera i praizvedbi, a počet će bogatim programom obilježavanja 150. obljetnice otvorenja zgrade kazališta.

Osvrnuvši se na prošlu sezonu koju je ocijenila uspješnom dodajući da je u programu kazališta uživalo oko 60 tisuća gledatelja, Bulić je istaknula da je cijela ova godina u znaku proslave 150 godina od otvorenja zgrade HNK.

„Pogotovo će rujan biti pun događanja kojima ćemo s publikom slaviti tu veliku obljetnicu.”

Sve starta 1. rujna

Startamo već 1. rujna koncertom a cappela tria Muttis Kinder koji svakako osobno preporučujem, zato što sam ih dovela na Splitsko ljeto davne 2012. i bili su zaista senzacija”, kazala je Senka Bulić.

Od 3. do 10. rujna održavat će se Dani otvorenih vrata i u tom će tjednu biti igrano osam novih naslova varaždinskog HNK, svakoga dana po jedan, po popularnoj cijeni od 4 eura.

„U koprodukciji s Operom B.B. izvodimo kultni operetni naslov Grofica Marica i prva izvedba je 16. rujna, a svečana premijera 24. rujna. Osječki HNK će u rujnu gostovati s dvije predstave – ‘Dva u jedan’ i ‘Čaruga’, a 25 rujna upriličit će se predstavljanje specijalnog izdanja poštanske marke povodom 150. obljetnice otvorenja zgrade”, rekla je intendantica.

U listopadu publiku očekuje praizvedba predstave rađene prema novom romanu Kristijana Novaka ‘Znaš da nema bliže’.

Suradnja s Mrletom iz Leta 3

„Promocija romana bit će 1. listopada, a naša premijera 15. listopada, za koju HNK u Varaždinu ima ekskluzivno pravo postavljanja”, naglasila je Bulić.

‘Sad i nikad više’ naziv je još jedne premijere, baletne predstave u koprodukciji s HNK Ivan plemeniti Zajc, a tu je i predstava ‘San ivanjske noći’, kao i jedna neobična suradnja.

„Riječ je o suradnji Damira Martinovića Mrleta s Varaždinskim folklornim ansamblom, reprezentativnim plesnim ansamblom koji ove godine slavi 25 godina postojanja. U tom projektu želimo ispitati granice izvedbi, suvremeno, tradiciju, mogućnost eksperimenta”, rekla je Senka Bulić.

Najavila je i dvije premijere na Sceni Rogoz, a riječ je o predstavi ‘Režim iscjeljenja’ te lutkarsko-dramskom autorskom projektu “Šaka duše”.

Senka Bulić jednoglasno izabrana za novu intendanticu varaždinskog HNK

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.