Hokejaši Medveščaka poraženi su u četvrtak u trećoj gostujućoj utakmici sezone protiv Vitjaza, ali su nakon dva poraza od Slovana i Dinama Moskve ipak uspjeli uzeti bod. Vitjaz je slavio nakon raspucavanja sa 3:4 (1-0, 1-2, 1-1 – 0-0, 0-1).

U regularnom dijelu strijelci su za hrvatsku momčad bili Andreas Jamtin (5:23), Tomas Mertl (39:43) i Gilbert Brule (40:36), dok su za Vitjaz pogađali Maksim Afinogenov (31:04), Vjačeslav Soloduhin (33:33) i Teemu Eronen (42:38). U raspucavanju je za Medvjede zabio samo Brule, a promašili Saarinen i Smolenak, dok su kod Rusa precizni Soloduhin i Viglazov.

“Izašli smo se spremni boriti, natjecati i ponosan sam na svoju momčad. Sretni smo s bodom, iako to nije ono čemu smo se nadali, bilo bi ljepše otići s pobjedom. Igrali smo tri čvrste i jako tijesne utakmice, ova večerašnja je opet bila takva i možda smo zaslužili nešto više”, rekao je za službene stranice kluba trener Gordie Dwyer.

 

  • “Napravili smo previše prekršaja, imali smo veliku priliku na samom kraju, no nismo uspjeli postići pobjednički pogodak. U shootoutu su oni bili uspješniji. Naravno, nakon cijelog puta nismo zadovoljni, uzeli smo bod, a mogli smo devet. Svi mi uvijek želimo pobijediti”, poručio je Jesse Saarinen.

 

Nakon tri dana odmora, Medveščak se vraća u Ledenu dvoranu Doma sportova gdje u ponedjeljak 14. rujna 2015. s početkom u 19:30 sati dočekuje Slovan iz Bratislave u prvoj od četiri utakmice drugog domaćeg niza sezone.

Medveščak je sada sedmi u Zapadnoj konferenciji s 12 bodova, koliko imaju i Vitjaz, Dinamo Moskva i Lokomotiv, a na Zapadu vodi CSKA s 17 bodova.

Komentiraj