Predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak ocijenio je u srijedu u Daruvarskim toplicama kako je gospodarstvo palo u drugi plan te da se sedam mjeseci od parlamentarnih izbora ništa ne događa.

“Gospodarstvo je palo u drugi plan, sedam mjeseci je prošlo od parlamentarnih izbora, ništa se ne događa, izgubljeno je vrijeme na čudne pregovore, a sve ispregovarano je zaboravljeno. Na vidjelo su izašle nesuglasice i afere, neefikasnost, nesnalaženje i i neznanje. Naš posao je skrenuti pažnju Vladi i građanima da su gospodarstvo i rezultati prioritet, to smo radili dok smo bili na vlasti, to radimo i sada u opoziciji”, rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare u održanoj u sklopu obilaska županijskih organizacija HNS-a.

Podsjetio je da je HNS u saborsku proceduru poslao prijedlog Zakon o preferencijalnom glasovanju i na lokalnim izborima.

“Nadam se da će ga vladajuća većina usvojiti, kako bi građani i na lokalnim izborima mogli izabrati svog čovjeka imenom i prezimenom, kao i na prošlim parlamentarnim izborima. Ako ga ne usvoje, mi ćemo to učiniti u prvim danima naše buduće Vlade”, dodao je Vrdoljak i najavio da HNS sutra u Saboru predstavlja izmjene Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva.

Vrdoljak je naveo i kako se u onim županijama u kojima je HNS na vlasti bilježe odlični rezultati.

“Stopa nezaposlenosti u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji je ispod devet posto, a u Gradu Varaždinu ispod europskog prosjeka, odnosno ispod pet posto, stoga i u ovoj kampanji za nadolazeće lokalne izbore želimo vratiti fokus na gospodarstvo”, ustvrdio je predsjednik HNS-a.

Rekao je i da će temelj buduće politike HNS-a i građanskog centra, koji je jednako udaljen i od lijeve i od desne strane, biti ravnomjeran razvoj Hrvatske, jednake šanse svakog roditelja i djeteta, pravo na jednako školovanje djece iz Bjelovara, Daruvara, Zagreba ili Rovinja, pravo na istu šansu za posao ili uspjeh u bilo kojem društvenom, javnom ili privatnom segmentu.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Marijan Dautanac istaknuo je da su pripreme za lokalne izbore već počele. Cilj je osvojiti još veći broj mandata u vijećima i skupštinama kako bi se HNS-ovi projekti kojima je u fokusu gospodarstvo i bolji život građana realizirali i proveli u djelo.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.