Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović, uz braću Mamić i poreznika osumnjičen za korupciju, predvečer bi, prema očekivanju njegova odvjetnika, trebao biti ispitan u sjedištu Uskoka, gdje ukoliko se pojave u Hrvatskoj istražitelji očekuju i braću Mamić.

Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić izjavio je Hini kako očekuje da će njegova branjenika na Uskoku ispitati oko 18 sati.

Prema neslužbenim informacijama Uskok u petak želi ispitati i braću Mamić, no oni su, kako se doznaje, još prije 16 sati zajedno sa svojim odvjetnikom Čedom Prodanovićem viđeni u restoranu u Moravskim Toplicama, iako je Dinamo ranije izvijestio da su oko podneva dobili pozive za razgovor te da su “odmah krenuli prema Zagrebu”.

Nakon što je Vrbanović u petak po povratku iz inozemstva uhićen na zračnoj luci Pleso predstavnici policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala s njim su obavili razgovor nakon čega su ga predali pritvorskom nadzorniku gdje čeka ispitivanje u Uskoku.

  • Damir Vrbanović predvečer bi trebao biti ispitan u Uskoku.
  • U sjedišu Uskoka očekuju i braću Mamić.

“Zamjenik ravnatelja Uskoka pozvat će nas kad odredi termin ispitivanja”, kazao je odvjetnik Maržić, dodajući kako očekuje da će Vrbanović na ispitivanje biti doveden oko 18 sati.

Razgovor koji su policijski istražitelji obavili s Vrbanovićem u zračnoj luci bio je kratak. Vrbanović je dao kratku i sažetu izjavu te su obavljene formalnosti oko uhićenja i pregledane njegove stvari s kojima je doputovao, rekao je odvjetnik. Dodao je da je obrani drago što sve ide brzim i efikasnim tempom.

U izjavi za Hinu putem SMS-a Vrbanović je ranije potvrdio da iz Muenchena zrakoplovom dolazi u Zagreb. “Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme”, napisao je Vrbanović kojega je, dok je oko 13 sati u zračnoj luci na Plesu čekao prtljagu, policija uhitila i ispitala.

U Uskoku je ranije u petak ispitan osumnjičeni poreznik Milan Pernar, a nakon saslušanja ostalih osumnjičenika bit će poznato hoće li Uskok protiv njih pokrenuti istragu i tražiti određivanje istražnog zatvora. O mogućem zatvaranju odluku treba donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala u četvrtak je zbog mita i utaje poreza pretresao kuće braće Mamić, kojima je navodno pomagao poreznik, ali i prostorije Dinama i HNS-a gdje su potvrdili da je “predmet obrade” i Vrbanović. No, Zdravko Mamić je iz slovenskih Moravskih Toplica poručio da je riječ o lažima te da politički vrh “izmišlja afere domoljubima”.

Prema pisanju medija Uskok osumnjičene tereti da su Dinamo oštetili za više desetaka milijuna kuna koji je većim dijelom završili u džepovima Zdravka i Zorana Mamića.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.