VIDEO: PIJE, PJEVA, ZABAVLJA DJECU Pijani Srbin među izbjeglicama šokirao Amerikance

Novinari New York Timesa ostali su zatečeni prizorom koji ih je dočekao kada su u Beograd došli snimiti reportažu o izbjeglicama. Naime, među izbjeglice se smjestio i jedan vidno pijani Srbin, koji je pjevao i pokušavao zabaviti nesretne izbjeglice u parku/kampu u blizini autobusnog kolodvora. Riječ je o Ivanu Tobiću, beogradskom satiričaru i kantautoru.

Amerikanci navode dva problema: “Do 9:30 ujutro već je popio šest limenki piva. Ali, dodatni je problem to što je većina izbjeglica ovdje islamske religije koja zabranjuje alkohol i ne gleda naklono na one koji ga konzumiraju”, piše New York Times.

Ipak, izbjeglice u Beogradu ‘toleriraju’ Tobića, koji srdačno pozdravlja izbjeglice, te posuđuje bicikl dječacima da se provozaju oko parka. Jednom izbjeglici nije bilo dobro, pa je Tobić otišao u apoteku i donio mu lijek. “Gledajte, ja sam pijan. Ali pijem zato što se osjećam loše zbog svega što se ovdje događa. Ovo je sve ionako zbog vas Amerikanaca, vi ste donijeli rat u Siriju”, kaže Tobić.

Srbin zabavlja malu djecu, a neki od izbjeglica kažu kako ‘nije baš svoj’.

Komentiraj